Scroll Top
Petra Kočića br. 6, Brčko distrikt BiH
+387 49 206 333

Praktična nastava: Temelj uspjeha u Geodeziji i Građevinarstvu

IMG_2761

U svijetu gdje teorija često dominira učionicama, Centar za obrazovanje odraslih “Hartmann & Mayer” u Brčko distriktu BiH, prepoznaje važnost praktičnog iskustva. Nedavno održana praktična nastava iz Geodezije i Građevinarstva bila je više od običnog događaja – bila je to demonstracija naše posvećenosti stvaranju stručnjaka spremnih za izazove modernog tržišta rada.

Učenje kroz rad

Praktična nastava omogućila je studentima da svoje teorijsko znanje primijene u stvarnim situacijama. Kroz mjerenje terena, analizu građevinskih planova i upotrebu najnovije tehnologije, naši studenti su dobili priliku da se razvijaju u kompetentne profesionalce.

Iskustvo koje vodi do zaposlenja 

Za mnoge studente, ova praktična nastava bila je prvi korak ka budućoj karijeri. U suradnji s lokalnim firmama, studenti su imali priliku da rade na projektima koji su direktno uticali na razvoj naše zajednice.

Zaključak

Praktična nastava iz Geodezije i Građevinarstva u “Hartmann & Mayer” nije samo prilika za učenje – to je most koji povezuje obrazovanje s realnim svijetom. Kroz ovakve programe, mi ne samo da oblikujemo budućnost naših studenata, već i budućnost naše zajednice.

Leave a comment